Magische taart met pistachenoten en witte chocolade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Hak de pistachenoten grof en rooster ze kort in een hete pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen.

  3. Hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt de boter en chocolade in een pannetje op een zacht vuur. Hou apart.

  4. Breek de eieren en splits de eiwitten van de dooiers. Klop de eidooiers op met de suiker in een keukenrobot.

  5. Voeg dan in deze volgorde de mengeling van gesmolten chocolade en boter, de bloem, het water en de melk toe. Meng goed met de klopper.

  6. Klop de eiwitten stijf tot sneeuw, voeg een snuifje zout toe. Spatel de eiwitten in 3 keer bij de bereiding. Meng tot een heel vloeibaar deeg.

  7. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Verdeel de helft van de pistachenoten erop.

  8. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de andere helft van de pistachenoten over de bovenkant. Schuif in de oven en bak gedurende 50 minuten tot 1 uur.

  9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Zet minstens 3 uur in de koelkast.

  10. Snij in stukjes, bestrooi met bloemsuiker en serveer.