Côte à l’os met BBQ-saus

Côte à l’os met BBQ-saus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. BBQ-saus: meng de cayennepeper met het zout en de zwarte peper.

  3. Meng in een andere kom de rode wijnazijn, mosterd, worcestersaus, perenstroop, honing en kandijsuiker.

  4. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Stoof de gesnipperde ui en look in een pan met wat hete olijfolie, tot ze glazig zijn.

  5. Roer de andere ingrediënten eronder en laat eventjes opkoken. Laat de saus 20 min zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  6. Kook de krielaardappelen met schil gaar. Spoel de tomaten en snij in kwartjes.

  7. Bestrijk het vlees met een weinig olijfolie.

  8. Gril het vlees aan beide zijden tot de gewenste bakwijze. Laat het vlees 5 min rusten alvorens het aan te snijden.

  9. Kruid het vlees met grof zeezout, zwarte peper en fijngehakte tijm. Snij het vlees in plakken.

  10. Serveer de tomatenpartjes, aardappelen en BBQ-saus erbij.