Crêpes Suzette
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Beslag:
-
Breek de eieren in een maatbeker. Voeg 2/7 van de suiker, melk, room en bloem toe en mix tot een glad beslag met de staafmixer. Roer de sinaasappelzeste erdoor en laat 20 min rusten.
-
Pers de helft van de sinaasappels uit en meet 150 ml sap / 50 g suiker af. Snij van de rest van de sinaasappels de partjes van tussen de witte vliesjes (peler à vif).
-
Bak dunne flensjes in boter en bewaar ze op een bord.
-
Strooi na het laatste flensje de rest van de suiker in de pan en laat karamelliseren. Voeg 50 g boter / 50 g suiker en het sinaasappelsap toe en laat rustig koken tot de karamel is opgelost.
-
Overgiet met Grand Marnier en cognac. Flambeer de saus met een lange lucifer of een keukenaansteker. Meng de sinaasappelpartjes door de saus en wentel de crêpes er een voor een door, waarbij je de flensjes in 4 vouwt.
-
Verdeel over bordjes en schep de saus erover. Serveer warm met vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders