Crêpes Suzette met vanille-ijs

10Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 10 pannenkoeken
  • vanille-ijs
  • 100 g suiker
  • scheutje Mandarin Napoleon
  • 5 dl sinaasappelsap
  • 1 vanillestok
  • 1 kaneelstok
  • 3 sinaasappelen
Recept
  1. Bereid het pannenkoekendeeg volgens het basisrecept.
  2. Sinaasappelsaus: zet de suiker met 2 el water op het vuur en laat zachtjes goudbruin karamelliseren.
  3. Blus met Mandarine Napoléon en het sinaasappelsap.
  4. Snij de vanillestok open in de lengte en voeg samen met de kaneelstok toe.
  5. Laat alles zachtjes 15 min inkoken.
  6. Was de sinaasappels.
  7. Snij met een dunschiller de schil van 1 sinaasappel en snij heel fijn.
  8. Voeg de fijngesneden schil toe aan de saus en laat nog 10 min meepruttelen.
  9. Snij de sinaasappels ‘a vif’ en voeg de sinaasappelstukjes de laatste 5 min toe aan de saus.
  10. Bak de pannenkoeken.
  11. Vouw de pannenkoeken in 4 en warm ze op in de saus.
  12. Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs.

Basisrecept pannenkoeken*
± 15-tal pannenkoeken

250 g Boni zelfrijzende bloem
45 g suiker
2 zakjes vanillesuiker van 10 g
650 g Boni bio melk
3 Spar eieren
2 eidooiers
50 g Spar boter
snuifje zout
arachideolie
extra:
hittebestendig borsteltje

  1. Klop de eidooiers, volledige eieren, suiker en vanillesuiker op.
  2. Voeg het snuifje zout toe.
  3. Meng de melk eronder en zeef de bloem door het beslag.
  4. Smelt de boter en voeg als laatste toe aan het beslag.
  5. Laat het beslag een 10 à 15 min rusten alvorens te bakken.
  6. Verwarm de pannenkoekenpan ruim op voorhand. Smeer ze in met arachideolie en strijk open met een borsteltje.
  7. Giet een pollepel beslag in de pan en laat de pannenkoek bakken. Draai om en laat ook de andere kant bakken.
  8. Smeer de pan tussen het bakken van elke pannenkoek in met olie.
  9. Herhaal puntje 8 en 9 tot al het beslag opgebruikt is.
< naar recepten