Crêpes Suzette met vanille-ijs
Ingrediënten
- 10 pannenkoeken
- vanille-ijs
- 100 g suiker
- scheutje Mandarin Napoleon
- 5 dl sinaasappelsap
- 1 vanillestok
- 1 kaneelstok
- 3 sinaasappelen
Recept
- Bereid het pannenkoekendeeg volgens het basisrecept.
- Sinaasappelsaus: zet de suiker met 2 el water op het vuur en laat zachtjes goudbruin karamelliseren.
- Blus met Mandarine Napoléon en het sinaasappelsap.
- Snij de vanillestok open in de lengte en voeg samen met de kaneelstok toe.
- Laat alles zachtjes 15 min inkoken.
- Was de sinaasappels.
- Snij met een dunschiller de schil van 1 sinaasappel en snij heel fijn.
- Voeg de fijngesneden schil toe aan de saus en laat nog 10 min meepruttelen.
- Snij de sinaasappels ‘a vif’ en voeg de sinaasappelstukjes de laatste 5 min toe aan de saus.
- Bak de pannenkoeken.
- Vouw de pannenkoeken in 4 en warm ze op in de saus.
- Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs.
Basisrecept pannenkoeken*
± 15-tal pannenkoeken
250 g Boni zelfrijzende bloem
45 g suiker
2 zakjes vanillesuiker van 10 g
650 g Boni bio melk
3 Spar eieren
2 eidooiers
50 g Spar boter
snuifje zout
arachideolie
extra:
hittebestendig borsteltje
- Klop de eidooiers, volledige eieren, suiker en vanillesuiker op.
- Voeg het snuifje zout toe.
- Meng de melk eronder en zeef de bloem door het beslag.
- Smelt de boter en voeg als laatste toe aan het beslag.
- Laat het beslag een 10 à 15 min rusten alvorens te bakken.
- Verwarm de pannenkoekenpan ruim op voorhand. Smeer ze in met arachideolie en strijk open met een borsteltje.
- Giet een pollepel beslag in de pan en laat de pannenkoek bakken. Draai om en laat ook de andere kant bakken.
- Smeer de pan tussen het bakken van elke pannenkoek in met olie.
- Herhaal puntje 8 en 9 tot al het beslag opgebruikt is.
Delen