Eendenborst met gekaramelliseerde ananas en aardappelwafeltjes

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij met een mandoline wafeltjes in de gewenste vorm. Spoel de aardappelschijfjes in koud water en dep vervolgens goed droog met een handdoek.
-
Schil de ananas en snij in staafjes van 5 cm lengte en 1 cm dikte. Bak deze in wat boter en laat ze karamelliseren.
-
Schroei de eendenborstfilets op de velkant dicht in een hete pan. Laat in de oven verder garen op 200°C gedurende 6 minuten. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat in de bakplaat of pan rusten.
-
Laat de gevogeltefond tot inkoken. Monteer met klontjes koude boter en kruid met peper en zout.
-
Bak de aardappelwafeltjes in frietvet van 180°C tot ze goudgeel gekleurd zijn.
-
Snij het vlees in fijne plakjes en dresseer op het bord. Schik de ananas en aardappelwafeltjes bij. Nappeer de saus rond het vlees.