Everzwijnragout PT2H 4 porties 2 wortelen Spar boter bloem 750 g gepelde tomaten 1 verpakking Boni aardappelsparretjes Spar graantjesmosterd 1 ui 1 kg everzwijnstoofvlees 4 Boni appels met veenbessen kruidentuiltje 350 ml droge witte wijn 3 takken selder verse tijm 40 g pure chocolade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Spoel de selder en snij eveneens fijn. Schil de wortels en snij in kleine stukjes.

  2. Fruit de ui met de selder en de wortel in een beetje boter aan in een pot met stevige bodem, tot ze zacht zijn.

  3. Bak de stukken vlees in 3 keer aan in een beetje boter zodat ze rondom bruin zijn. Bebloem het vlees en deglaceer met de witte wijn. Voeg toe aan de selder, wortel en ui.

  4. Voeg de rest van de witte wijn toe en meng alles.

  5. Voeg de tomaten toe. Breek de stukken tomaat met een houten spatel. Voeg een lepel mosterd toe en het kruidentuiltje.

  6. Laat gedurende 2 uur op een zacht vuur sudderen. Het vlees is klaar als het mals is.

  7. Haal de pot met de everzwijnragout van het vuur. Voeg de chocolade toe en meng.

  8. Warm de appeltjes en veenbessen op in de microgolfoven zoals aangeduid op de verpakking. Giet de veenbessensaus in de holte van de appels.

  9. Bak de aardappelsparretjes goudbruin in de frietketel op 180°C.

  10. Schep een portie everzwijnragout op het bord. Werk af met wat verse tijm. Schik een appeltje met veenbessen erbij en goudgele aardappelsparretjes.