Filodeegsigaren met Gandaham en rode pesto PT1H 20 porties blok Parmezaanse kaas 1 doosje Boni Selection zongedroogde tomaat filodeeg 1 potje Spar geitenkaas 100 g Spar boter 20 sneetjes Gandaham

Filodeegsigaren met Gandaham en rode pesto

82c704638088d77f1478ab960c00d593fe5ab8d1c1a0648addcf136e5d4036fe.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de boter smelten.

  2. Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk dit royaal met de gesmolten boter.

  3. Leg 4 plakjes Gandaham op het filodeeg. Zo bekom je 4 rechthoeken met de Gandaham. De randen moeten onbedekt blijven.

  4. Snij het filodeeg in 4 vierkanten en halveer deze. Rol de ene hoek van het deeg strak naar de overzijde, zodat een sigaarvorm ontstaat.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sigaren op een ovenplaat bedekt met een siliconenmatje of bakpapier. Bestrijk de sigaren met de gesmolten boter.

  6. Bak de sigaren in 20 à 25 minuten bruin en knapperig. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.

  7. Bereid ondertussen de rode pesto: giet de zongedroogde tomaatjes met olie en kruiden in de blender. Voeg gemalen Parmezaanse kaas naar smaak toe en mix. Werk af met geitenkaas. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.

  8. Zet de filodeegsigaren in potjes. Serveer de rode pesto erbij.