Fish and chips met erwtjespuree

Fish and chips met erwtjespuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de visfilet met peper en zout en laat rusten in de koelkast.

  2. Meng de eidooiers, het bier, het bakpoeder en de bloem tot een glad beslag. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de erwtjes in de melk, laat 15 min sudderen. Versnipper de munt en voeg toe aan de erwtjes. Plet de erwtjes met een vork en meng de peterselie eronder. Verfris met wat citroensap.

  4. Schil de frietaardappelen en snij in dikke frieten.

  5. Pocheer de dikke frieten in de frietketel op 140°C tot ze zacht zijn. Laat ze eerst afkoelen en bak ze vervolgens krokant op 180°C.

  6. Besprenkel citroen over de dikke frieten.

  7. Haal de vis door het beslag en frituur goudgeel op 180°C.

  8. Serveer met de erwtjespuree en gebakken frieten. Snij de citroen in kwartjes en serveer bij het gerecht.