Fish & chips

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 800 g Nicola aardappelen
  • Spar olijfolie
  • 700 g schelvisfilet
  • 1 g citroen
  • Spar bloem
  • 600 ml Spar zonnebloemolie
  • Spar tartaarsaus
  • 50 g Spar zelfrijzende bloem
  • 50 g maïsmeel
  • 1 stuks Spar eiwit
  • 125 ml ijskoud water
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schrob de aardappelen schoon en snij ze ongeschild in dikke plakken van 1,5 cm. Snij elke plak erna in dikke frieten van 1,5 cm.
3. Leg de frieten in een pan en overgiet met water. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken op een laag vuur. Haal uit de pan en dep de frieten droog.
4. Doe de frieten in een kom en meng er voorzichtig 2 eetlepels olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een bakblik.
5. Plaats 10 minuten in de oven en draai de frieten om. Ga verder tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Meng de zelfrijzende bloem met het maïsmeel. Kruid met peper en zout en voeg geleidelijk het water toe. Klop tot een glad beslag.
7. Klop het eiwit licht op en schep door het beslag.
8. Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan of wok tot 200°C.
9. Snij de visfilet in stukken en wentel ze door de bloem. Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal ze door het beslag.
10. Bak de vis in kleine hoeveelheden goudbruin in hete olie en gaar in 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
11. Serveer de fish & chips met partjes citroen en tartaarsaus.

< naar recepten