Eieren , Vis en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schrob de aardappelen schoon en snij ze, ongeschild, in 1,5 cm dikke plakken. Snij elke plak in 1,5 cm dikke frieten.
-
Leg de dikke frieten in een pan, overgiet met water en breng aan de kook. Laat ze 3 minuten koken op een laag vuur. Haal de frieten uit de pan en dep ze droog.
-
Doe de frieten in een kom en meng er voorzichtig 2 eetlepels olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een bakblik.
-
Plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de frieten om en bak verder tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal uit de ovenschaal en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de zelfrijzende bloem met het maïsmeel. Kruid met peper en zout. Voeg het water geleidelijk toe. Klop tot een glad beslag.
-
Klop het eiwit licht op en schep door het beslag.
-
Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan of wok tot 200°C.
-
Snij de visfilet in stukken en wentel ze door de bloem. Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal ze door het beslag.
-
Bak in kleine hoeveelheden in hete olie goudbruin en gaar in 5 minuten. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de fish & chips met partjes citroen en tartaarsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven