Fish and chips met Rochefort Triple Extra

58a44d4424ef08953288cf7f604ce3e7e720375347b74924c1bc93298e5760e5.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pekel

    Ingrediënten: 1.0 l koud water 40.0 g zout 10.0 g suiker

    Meng het koude water met het zout en de suiker.

  2. Snij de vis in de gewenste porties en laat 30 min trekken in de pekel in de koelkast.

  3. Haal de vis uit de pekel en spoel af onder koud, stromend water. De vis is stevig en heeft reeds meer smaak.

  4. Bierdeeg

    Ingrediënten: 2.0 dl Rochefort Triple Extra 5.0 g gist

    Meng de gist met het bier.

  5. Ingrediënten: 12.0 g suiker 200.0 g Boni bloem

    Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Klop door het bier.

  6. Ingrediënten: 0.5 citroenen

    Verfris met het citroensap en voeg de gehakte koriander door het beslag.

  7. Laat voor gebruik 30 min rusten op kamertemperatuur.

  8. Dep de stukken vis goed droog en haal door het beslag.

  9. Bak de vis goudbruin in een diepe pan met veel olie of een frietketel met frietvet van 180°C.

  10. Aardappelwedges

    Was de vastkokende aardappel en snij in partjes.

  11. Meng de partjes met olie, peper en zout en eventueel viskruiden.

  12. Bak gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C.

  13. Serveer de gebakken vis met wat citroen en aardappelwedges.