Fish & chips

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 800 g Nicola aardappelen
  • Spar olijfolie
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 citroen
  • Spar bloem
  • 6 dl Spar zonnebloemolie
  • Spar tartaarsaus
  • 50 g Spar zelfrijzende bloem
  • 50 g maïsmeel
  • 1 Spar eiwit
  • 125 ml ijskoud water
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schrob de aardappelen schoon en snij ze, ongeschild, in 1,5 cm dikke plakken. Snij elke plak in 1,5 cm dikke frieten.
3. Leg de dikke frieten in een pan, overgiet met water en breng aan de kook. Laat ze 3 minuten koken op een laag vuur. Haal de frieten uit de pan en dep ze droog.
4. Doe de frieten in een kom en meng er voorzichtig 2 eetlepels olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een bakblik.
5. Plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de frieten om en bak verder tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal uit de ovenschaal en laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Meng de zelfrijzende bloem met het maïsmeel. Kruid met peper en zout. Voeg het water geleidelijk toe. Klop tot een glad beslag.
7. Klop het eiwit licht op en schep door het beslag.
8. Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan of wok tot 200°C.
9. Snij de visfilet in stukken en wentel ze door de bloem. Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal ze door het beslag.
10. Bak in kleine hoeveelheden in hete olie goudbruin en gaar in 5 minuten. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
11. Serveer de fish & chips met partjes citroen en tartaarsaus.

< naar recepten