Gamba’s met verse kruiden, hazelnoten en Thaise asperges

Schaaldieren , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de staarten van de ontdooide gamba’s voorzichtig; de kop moet eraan blijven. Kruid met peper en zout.
-
Kook de Thaise asperges beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en hou warm.
-
Hak de verse kruiden fijn. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper beide fijn.
-
Bak de gamba’s krokant gaar in de hete olijfolie. Voeg de fijngesneden sjalotten, look, hazelnoten, sesamzaadjes en verse kruiden toe. Laat 5 minuten meestoven.
-
Voeg de boter toe en laat onder de bereiding smelten. Kruid met peper en zout.
-
Schik de gamba’s in het midden van het bord en de Thaise asperges errond. Werk af met de gesmolten kruidenboter en sesamolie.