Gamba’s met verse kruiden, hazelnoten en Thaise asperges

Gamba’s met verse kruiden, hazelnoten en Thaise asperges

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de staarten van de ontdooide gamba’s voorzichtig; de kop moet eraan blijven. Kruid met peper en zout.

  2. Kook de Thaise asperges beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en hou warm.

  3. Hak de verse kruiden fijn. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper beide fijn.

  4. Bak de gamba’s krokant gaar in de hete olijfolie. Voeg de fijngesneden sjalotten, look, hazelnoten, sesamzaadjes en verse kruiden toe. Laat 5 minuten meestoven.

  5. Voeg de boter toe en laat onder de bereiding smelten. Kruid met peper en zout.

  6. Schik de gamba’s in het midden van het bord en de Thaise asperges errond. Werk af met de gesmolten kruidenboter en sesamolie.