Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chocoladebeslag:
  2. 39625785c8e796fe97d3f2276778692978151c9909233ff1189ccb898db9bc67.jpg 8db06ef9e4066ce921a1f5a3e2351a83bfe99b1343c05e8674e9e6839e907a17.jpg 4b52b0d1af9165a9d43d4276cf2cf8eed9637cbeb49a52212fd3627204747df2.jpg

    Smelt de chocolade en boter op een laag vuur. Haal van het vuur, doe in een mengkom en meng 4/5 van de suiker eronder.

  3. d1e24edc08d6604591eba3415af4253d39a3d91b0d8e05266b34b6d3c2318f48.jpg

    Voeg 4//5 van de eieren een voor een toe en klop los met een garde. Voeg het volgende ei er pas bij als het vorige ei opgenomen is. Roer het vanille-extract erdoor.

  4. cb55d3ca265efa88a4cca0ec10bfaeef9bc19e7cc44fae32ad777ad39768410e.jpg

    Zeef de bloem en meng met het zout en bakpoeder. Roer voorzichtig onder het chocolademengsel tot alles net gemengd is. Als je te lang roert, wordt je deeg taai.

  5. Roomkaasvulling:
  6. 1903816b58468f8bd0fe96284f212d74296d78d2c891f5242f924e66f5ac5707.jpg 0dea7ba1643c2b18e051a01587a4be2a93a2d0024b070086132e5cc6456c26d9.jpg

    Klop de roomkaas eerst met de rest van de suiker los met een garde. Meng er vervolgens de tahin en de rest van de eieren onder. Meng tot een homogeen beslag. Hou opzij.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. bda9b2a3cfe531d1d50dcce49d54a9b7b4f28dc7e5492ccb6854a9c6a6318692.jpg a482bb703e67c7fe5dceb46a502fd47217c02c2c9e763fe4661453904e4a47d1.jpg

    Vet de bakvorm in met olie en bekleed met bakpapier. Giet het chocoladebeslag erin. Schep de roomkaasvulling met een lepel in hoopjes over de hele oppervlakte, laat telkens wat ruimte ertussen. Meng de roomkaasvulling met een priem of mes door het donkere beslag om zo het marmereffect te bekomen.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en bak ± 30 min; de brownie moet in het midden nog wat trillen als je met de bakvorm schudt.

  10. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.