Gemarmerde tahinbrownies
Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Chocoladebeslag:
-
Smelt de chocolade en boter op een laag vuur. Haal van het vuur, doe in een mengkom en meng 4/5 van de suiker eronder.
-
Voeg 4//5 van de eieren een voor een toe en klop los met een garde. Voeg het volgende ei er pas bij als het vorige ei opgenomen is. Roer het vanille-extract erdoor.
-
Zeef de bloem en meng met het zout en bakpoeder. Roer voorzichtig onder het chocolademengsel tot alles net gemengd is. Als je te lang roert, wordt je deeg taai.
-
Roomkaasvulling:
-
Klop de roomkaas eerst met de rest van de suiker los met een garde. Meng er vervolgens de tahin en de rest van de eieren onder. Meng tot een homogeen beslag. Hou opzij.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vet de bakvorm in met olie en bekleed met bakpapier. Giet het chocoladebeslag erin. Schep de roomkaasvulling met een lepel in hoopjes over de hele oppervlakte, laat telkens wat ruimte ertussen. Meng de roomkaasvulling met een priem of mes door het donkere beslag om zo het marmereffect te bekomen.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak ± 30 min; de brownie moet in het midden nog wat trillen als je met de bakvorm schudt.
-
Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders