Geroosterde jonge worteltjes en mandora met kip en pancetta PT30M 4 porties 500 g Boni Selection krielaardappelen 100 g Spar pancetta 1 bussel jonge wortelen Boni olijfolie 5 takjes verse tijm 400 g kipfilet 1 bosje lente-ui 2 mandora

Geroosterde jonge worteltjes en mandora met kip en pancetta

ba5a6559292096f02a9ee6293d684fd0504752d64fbb0363a01fab3dc4534977.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de wortelen en snij het loof eraf, maar laat nog een klein groen stukje zitten. Snij dikke wortelen in de lengte middendoor.

  3. Snij de lente-uitjes in 2 lange schuine stukken.

  4. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze doormidden.

  5. Snij de kipfilet in hapklare stukken en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Rits de naaldjes van de takjes tijm.

  7. Boen de mandora’s grondig en snij ze in partjes.

  8. Verwarm de grillpan en leg het vlees erop. Schroei aan beide zijden dicht.

  9. Voeg de wortelen, mandora’s en aardappelen toe. Laat aan beide zijden grillen.

  10. Schep alles samen met de lente-uitjes en pancetta in een ovenschaal. Strooi de tijmnaaldjes erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Plaats nog 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.

  12. Haal uit de oven en serveer meteen.