Groene curry met linzen en kippenvleugels

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg verse spinazie
  • 600 g linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes look
  • 200 g groene currypasta
  • 1 lente-ui
  • 8 kippenvleugels
  • 30 g Spar boter
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • zeezout
  • sap van 1 citroen
Recept

1. Smelt de boter samen met de olie op een middelhoog vuur. Doe de kippenvleugels in de pan en bak ze in ± 8 minuten aan beide kanten bruin. Draai de vleugels af en toe om en schud de pan heen en weer zodat elke vleugel gelijkmatig bruint.
2. Zet het vuur lager en voeg het citroensap toe. Doe het deksel op de pan en laat de kippenvleugels op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Draai de kippenvleugels tijdens het koken een paar keer om.
3. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
4. Pel de rode ui en teentjes look. Hak de rode ui en lente-ui fijn (hou een beetje groen voor de garnituur) en bak deze in olijfolie. Pers de teentjes look hierover uit. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat deze helemaal slinken.
5. Voeg de groene currypasta met de kokosmelk erbij en roer goed. Meng als laatste de linzen eronder en breng op smaak met peper en zout.
6. Garneer met het groen van de lente-ui.
7. Serveer met brood.

< naar recepten