Kip curry met yoghurt, linzen, rijst en frisse komkommer

Kip curry met yoghurt, linzen, rijst en frisse komkommer

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in blokjes.

  2. Bak de ui en wortel aan in 2 el arachideolie in een grote pan.

  3. Voeg de currykruiden, het komijnpoeder en het korianderpoeder toe en bak kort mee. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de yoghurt en 1 dl water onder de gebakken kruiden, ui en wortel.

  5. Voeg de chilipepers, de look en het citroengras bij de saus.

  6. Verdeel de kippenbouten over de saus. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen tot de kip gaar is.

  7. Meng, als de kip gaar is, de linzen onder de saus.

  8. Week de rozijnen 10 min in water met de kaneelstok.

  9. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld.

  10. Meng de uitgelekte rozijnen en kaneelstok onder de gare rijst.

  11. Snij de komkommer in schijfjes, overgiet met azijn en bestrooi met suiker. Kruid met peper en zout.

  12. Serveer de kip curry met linzen met de rijst en frisse komkommer.