Kip curry met yoghurt, linzen, rijst en frisse komkommer
                    
                    
                Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in blokjes.
 - 
                    
                    
Bak de ui en wortel aan in 2 el arachideolie in een grote pan.
 - 
                    
                    
Voeg de currykruiden, het komijnpoeder en het korianderpoeder toe en bak kort mee. Kruid met peper en zout.
 - 
                    
                    
Meng de yoghurt en 1 dl water onder de gebakken kruiden, ui en wortel.
 - 
                    
                    
Voeg de chilipepers, de look en het citroengras bij de saus.
 - 
                    
                    
Verdeel de kippenbouten over de saus. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen tot de kip gaar is.
 - 
                    
                    
Meng, als de kip gaar is, de linzen onder de saus.
 - 
                    
                    
Week de rozijnen 10 min in water met de kaneelstok.
 - 
                    
                    
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld.
 - 
                    
                    
Meng de uitgelekte rozijnen en kaneelstok onder de gare rijst.
 - 
                    
                    
Snij de komkommer in schijfjes, overgiet met azijn en bestrooi met suiker. Kruid met peper en zout.
 - 
                    
                    
Serveer de kip curry met linzen met de rijst en frisse komkommer.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders