Heldere kippenbouillon met fijne groentjes

8Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 soepkip
  • 4 wortels
  • 1 wit van prei
  • 3 staafjes selder
  • 2 uien
  • 1 kruidenboeket
  • 300 g Spar kalfsgehakt
  • 4 eiwitten
  • 8 peperbollen
  • 1 kl grof zeezout
  • verse peterselie
Recept
  1. Snij 2 wortelen, 2 selderstaafjes en ½ van de prei in julienne.
  2. Spoel alles grondig. Kook beetgaar en laat schrikken onder koud water. Hou deze groentjes opzij.
  3. Pel de uien. Snij de andere wortelen, het selderstaafje en ½ van de prei in grove stukken voor in de bouillon.
  4. Zet deze groenten met de soepkip en het kruidentuiltje op in koud water in een grote ketel.
  5. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur verder garen. Schuim regelmatig de onzuiverheden op de bouillon af.
  6. Haal de kip uit de bouillon, als ze gaar is. Laat ze afkoelen.
  7. Giet de bouillon door een zeef in een andere soepketel.
  8. Meng het gehakt met het losgeklopte eiwit, kruid met peper en zout.
  9. Breng de gezeefde bouillon aan de kook.
  10. Giet het gehaktmengsel al roerend in de hete bouillon. Laat de bouillon bijna weer koken.
  11. Zet af en laat de bouillon 1 u trekken.
  12. Giet de bouillon voorzichtig door een neteldoek in een zeef (= geklaarde of heldere kippenbouillon).
  13. Serveer de bouillon met de julienne van groenten en stukjes kippenvlees.
  14. Werk af met peper, zout en plukjes peterselie.
< naar recepten