Selder. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij 2 wortelen, 2 selderstaafjes en ½ van de prei in julienne.
-
Spoel alles grondig. Kook beetgaar en laat schrikken onder koud water. Hou deze groentjes opzij.
-
Pel de uien. Snij de andere wortelen, het selderstaafje en ½ van de prei in grove stukken voor in de bouillon.
-
Zet deze groenten met de soepkip en het kruidentuiltje op in koud water in een grote ketel.
-
Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur verder garen. Schuim regelmatig de onzuiverheden op de bouillon af.
-
Haal de kip uit de bouillon, als ze gaar is. Laat ze afkoelen.
-
Giet de bouillon door een zeef in een andere soepketel.
-
Meng het gehakt met het losgeklopte eiwit, kruid met peper en zout.
-
Breng de gezeefde bouillon aan de kook.
-
Giet het gehaktmengsel al roerend in de hete bouillon. Laat de bouillon bijna weer koken.
-
Zet af en laat de bouillon 1 u trekken.
-
Giet de bouillon voorzichtig door een neteldoek in een zeef (= geklaarde of heldere kippenbouillon).
-
Serveer de bouillon met de julienne van groenten en stukjes kippenvlees.
-
Werk af met peper, zout en plukjes peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven