Heldere kippenbouillon met fijne groentjes
Ingrediënten
- 1 soepkip
- 4 wortels
- 1 wit van prei
- 3 staafjes selder
- 2 uien
- 1 kruidenboeket
- 300 g Spar kalfsgehakt
- 4 eiwitten
- 8 peperbollen
- 1 kl grof zeezout
- verse peterselie
Recept
- Snij 2 wortelen, 2 selderstaafjes en ½ van de prei in julienne.
- Spoel alles grondig. Kook beetgaar en laat schrikken onder koud water. Hou deze groentjes opzij.
- Pel de uien. Snij de andere wortelen, het selderstaafje en ½ van de prei in grove stukken voor in de bouillon.
- Zet deze groenten met de soepkip en het kruidentuiltje op in koud water in een grote ketel.
- Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur verder garen. Schuim regelmatig de onzuiverheden op de bouillon af.
- Haal de kip uit de bouillon, als ze gaar is. Laat ze afkoelen.
- Giet de bouillon door een zeef in een andere soepketel.
- Meng het gehakt met het losgeklopte eiwit, kruid met peper en zout.
- Breng de gezeefde bouillon aan de kook.
- Giet het gehaktmengsel al roerend in de hete bouillon. Laat de bouillon bijna weer koken.
- Zet af en laat de bouillon 1 u trekken.
- Giet de bouillon voorzichtig door een neteldoek in een zeef (= geklaarde of heldere kippenbouillon).
- Serveer de bouillon met de julienne van groenten en stukjes kippenvlees.
- Werk af met peper, zout en plukjes peterselie.
Delen