Kaasfondue

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ teentje look
  • 100 g Finse emmentaler
  • 100 g gorgonzola Cremoso
  • 100 g Appenzeller
  • 100 g brie de Meaux
  • 1 kl maïzena
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • 1 citroen
Recept
  1. Rasp de emmentaler fijn en roer de maïzena eronder.
  2. Breek de gorgonzola, appenzeller of brie de Meaux in stukken.
  3. Pel de look en pers fijn.
  4. Verwarm de witte wijn met de look tot net aan het kookpunt.
  5. Roer er per handvol met een klopper de emmentaler onder met de gorgonzola, appenzeller of brie de Meaux tot de kazen volledig zijn gesmolten.
  6. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en nootmuskaat.
  7. Verdeel over de verschillende kleine fonduesetjes. Hou warm met een kaarsje en serveer met de gewenste garnituren.
< naar recepten