Kabeljauw met citroenkappertjesrelish

Kabeljauw met citroenkappertjesrelish

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Citroenkappertjesrelish: snij beide uiteinden van de citroen, snij in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snij in dunne reepjes. Pel de rode ui en snipper fijn. Meng de citroenstukjes met de kappertjes, de rode ui, ½ kl zout, azijn en honing. Roer goed, dek af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur staan.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C .

  3. Snipper de bieslook fijn en voeg met de olijfolie toe aan de relish. Roer goed.

  4. Dep de kabeljauwhaasjes droog en bestrooi met zout en peper. Bestuif ze dun met bloem. Verhit de boter samen met de kokosolie in een pan en leg de vis erin. Laat heel kort aan beide kanten aanbakken.

  5. Zet in de oven en gaar verder. (*)

  6. Lepel de citroenkappertjesrelish over de haasjes en werk af met wat zeste en bieslook.

  7. (*) Dikke stukken vis hebben ± 8 min nodig, dunnere stukken ± 5 min en filets slechts enkele min per kant.