Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan.

  2. Snij de kipfilet in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukken.

  3. Snij de sluimererwten in schuine stukken.

  4. Pel de ui en hak grof. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Laat de ananasstukjes uitlekken. Reinig de lente-uitjes en snij in grove stukken.

  5. Meng de kip met de ketchup, rode wijnazijn, bruine suiker, look, ui en paprika. Schep goed door elkaar in een glazen kom, kruid met pilipili en zeezout. Plaats 8 à 10 minuten onafgedekt in de microgolf op de hoogste stand tot de kip begint de garen.

  6. Schep de stukken ananas, sluimererwten en pijpajuin erdoor. Plaats nog 3 à 5 minuten in de microgolfoven tot de kip helemaal gaar is.

  7. Laat even rusten en schep de cashewnoten erdoor.

  8. Masseer het zakje rijst en scheur bovenaan aan beide zijden 1 cm open. Plaats 2 minuten in de microgolfoven.

  9. Serveer de rijst in een apart kommetje en werk af met wat fijngesnipperde peterselie.