Tags

Hoe gratin maken?

Wie smelt er niet voor een krokant, goudbruin korstje? Met liefde bereide gratin is comfortfood op z'n best. Mogelijkheden genoeg, denk maar aan gegratineerde oesters, aardappelgratin, of bloemkoolgratin met gerookte vis.

Wat is gratin?

Gratineren is het afwerken van een gerecht met een korstje. Dat kan door je gerecht te bedekken met een laagje (geraspte) kaas (bijvoorbeeld: emmentaler, mozzarella, gruyère, parmezaan), paneermeel (met wat boter eroverheen) of panko. Plaats het gerecht nog enkele minuten onder de grill van de oven.

Reference_gratin.jpg
Gnocchi met salie pompoen en blauwe kaas uit de airfryer.jpg

Gratin uit de airfryer?

Het kan! Gebruik in de plaats van een ovenschotel de bakvorm van je airfryer: gare en goudbruine gratin in een handomdraai.

Ananasgratin met amandelen.jpg

Gratin met fruit

Wist je dat je fruit ook kan gratineren? Bedek het fruit met een laag opgeklopt en gesuikerd eiwit en zet 1 minuut onder de grill. 

Ananasgratin met amandelen

Hoe oesters gratineren?

  1. Open de oesters en giet het vocht weg.
  2. Plaats de oesters in een ovenschotel op aluminiumfolie (om ze recht te houden).
  3. Overgiet de oesters met saus.
  4. Laat de oesters enkele minuten grillen in de oven. 
Gegratineerde-oesters.jpg