Koolrabisoep met grote croutons en gorgonzola

Koolrabisoep met grote croutons en gorgonzola

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de koolrabi en snij ze in stukken.

  2. Hak de ui grof en snij de prei in ringen.

  3. Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof de ui hierin glazig. Voeg de prei en koolrabi toe en laat even meestoven. Overgiet met de bouillon en laat gaar koken. Bewerk de soep met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Pel het teentje look en plet het met de zijkant van een groot mes.

  5. Snij het stokbrood in stukken en wrijf ze in met het teentje look. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat kleuren onder een hete grill.

  6. Serveer de soep in voorverwarmde kommen met grote croutons en een stuk gorgonzola.