Koolrabivispannetje

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 koolrabi’s
  • 200 g Spar Atlantische zalmfilet
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 50 g Spar rivierkreeftjesvlees
  • 700 g Spar bloemige aardappelen
  • 150 ml Boni Selection melk
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 1 wit van prei
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 trostomaat
  • 60 g Spar champignons
  • 1 teentje look
  • 2 takjes tijm
  • arachideolie
  • 75 g Spar boter
  • 40 g bloem
  • 1 kl tomatenpuree
  • 400 ml visfond
  • 60 ml Boni Selection culinaire room
  • 100 g Spar gratinmix
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • dille
Recept
  1. Breng water aan de kook en kook de koolrabi’s 20 min. Laat afkoelen in ijskoud water.
  2. Ontvel de tomaat. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat drogen. Stamp, samen met de melk, 50 g boter, zwarte peper, zout en nootmuskaat, tot puree.
  4. Smelt 25 g boter in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door met een klopper, zodat deze volledig smelt in de boter.
  5. Voeg de bloem toe en laat al roerend goed drogen.
  6. Blus met de visfond en roer goed door, zodat de saus mooi egaal wordt. Laat enkele min doorkoken, voeg de room toe en kruid met cayennepeper en zout.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Snij een stukje van de onderkant van de koolrabi’s, zodat deze stabiel blijven staan. Snij het hoedje van de koolrabi en hol ze uit met mes en lepel.
  9. Snij de zalm en roodbaarsfilet in blokjes. Snij de champignons in dunne schijfjes.
  10. Vul de koolrabi op met de zalm, roodbaarsfilet en champignons. Overgiet met de vissaus en werk af met gemalen kaas.
  11. Plaats gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.
  12. Snij de wortel, prei en selder in julienne.
  13. Pel de sjalot en look. Snipper de sjalot fijn en pers de look fijn met een lookpers.
  14. Verhit wat arachideolie in een pan en bak de sjalot en look glazig.
  15. Voeg de juliennegroenten toe en roerbak krokant, samen met de takken tijm. Kruid met zwarte peper en zout.
  16. Haal de koolrabi’s uit de oven en werk af met rivierkreeftjes, tomatenblokjes en een plukje dille.
  17. Serveer met aardappelpuree en juliennegroentjes.
< naar recepten