Lamsboutsnede met artisjokbodems en krielaardappeltjes

Lamsboutsnede met artisjokbodems en krielaardappeltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de artisjokken. Kook ze in ruim gezouten water met de bloem, het citroensap, de peperkorrels, grof zout en de laurierblaadjes.

  2. Laat gedurende 30 – 40 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de artisjokken). Je kan testen of de artisjokken gaar zijn door met een aardappelmesje in de stengel te steken. Als hij goed zacht is, is de artisjok gaar.

  3. Haal de artisjokken uit het kookvocht en laat uitlekken. Verwijder de artisjokblaadjes en hooi tot enkel de bodem overblijft.

  4. Schil de rode paprika en snij in kleine brunoise. Snij de helft van de artisjokbodems ook in kleine brunoise. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng alle groenten onder elkaar.

  5. Stoof de groenten aan in de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Vul de andere artisjokbodems met de groentemengeling. Schik in een ovenschaal en warm nog 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 180°C.

  7. Spoel de krielaardappelen en kook gaar. Giet het water af, laat ze goed uitlekken en snij in Bak de aardappelen in wat boter.

  8. Kook de lamfond met de sherry en de azijn in tot . Werk af met klontjes koude boter tot je een gladde saus bekomt. Kruid met peper en zout.

  9. Bak de lamsboutsnede aan beide zijden gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de lamsboutsnede in repen en schik op het bord. Serveer met de gevulde artisjokbodem en gebakken krielaardappeltjes. Werk af met de sherrysaus.