Lamsboutsnede met puree van lookaardappelen en zwarte olijven

Lamsboutsnede met puree van lookaardappelen en zwarte olijven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Pel de teentjes look. Kook de aardappelen samen met de teentjes look gaar in gezouten kokend water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Duw de aardappelen met look door de roerzeef en bekom zo een fijne puree. Meng de puree met de fijngehakte stukjes olijven. Werk af met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. Kruid de lamsboutsneden met peper en zout. Bak gaar in een hete pan met 50 gr boter.

  3. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof de spinazie aan in 50 gr boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Snij het vlees in fijne reepjes. Deglaceer de pan met de kalfsfond en laat tot inkoken.

  5. Dresseer de reepjes vlees op het bord. Spuit toefjes puree op het bord en versier met olijfringetjes. Werk af met een toefje spinazie en nappeer de saus over het vlees.