Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de rode ui, snij doormidden en in fijne reepjes. Zet opzij.
-
Pluk de koriander- en basilicumblaadjes.
-
Pel de look en snij in plakjes. Pel de sjalotten en hak fijn. Hak de chilipepers fijn, verwijder zaadjes als je niet van pittig houdt.
-
Snij het stoofvlees in stukken van 3 x 3 cm.
-
Verhit een scheut olie in een gietijzeren pot, voeg het vlees in porties toe en laat bruinen.
-
Doe de look en sjalot erbij en fruit glazig. Kruid met chilipepers, kurkuma, vijfkruidenpoeder en korianderzaad. Bak 3 min.
-
Overgiet met kokosroom en voeg vissaus, bruine suiker, limoensap en rietsuiker toe. Dek de pot af en laat 1 u zachtjes stoven.
-
Voeg het water toe en laat nog 1 u verder stoven onder deksel.
-
Verhit de friteuse tot 180°C. Frituur ¼ van de noedels krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Breng een pot met ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de rest van de noedels beetgaar.
-
Snij de paksoi in repen en voeg samen met de scampi’s bij de soep. Laat nog 5 min sudderen.
-
Serveer de soep in kommen met de gekookte noedels. Garneer met reepjes rode ui, gefrituurde noedels, korianderen basilicumblaadjes.
-
Serveer met partjes limoen en sriracha.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders