Khao Piak Sen (Laotiaanse dikke rijstnoedelsoep met kip)
Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en look; hak alles fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snij de chilipeper in fijne brunoise (hou wat apart voor de afwerking).
-
Verhit olie in een kookpot. Stoof de ui, look, gember en chili 3 min aan.
-
Voeg de kippendijen toe en bak kort aan beide kanten aan. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat 25 min zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
-
Haal de kip uit de bouillon, snij in stukjes en hou warm.
-
Voeg de rijstnoedels toe aan de soep en laat garen. Breng op smaak met vissaus, limoensap, peper en zout.
-
Schep de soep in kommen. Verdeel de stukjes kip erover.
-
Werk af met fijngesneden korianderblaadjes, chilipeper en enkele takjes peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders