Laotiaanse laap (gehaktsalade) met verse kruiden

Laotiaanse laap (gehaktsalade) met verse kruiden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Geroosterd rijstpoeder

    Rooster de rijst in 5 min goudbruin in een droge koekenpan. Schud regelmatig om verbranden te vermijden. Schud de rijst op een bord en laat afkoelen. Doe in een vijzel en stamp tot een fijn poeder.

  2. Verhit een koekenpan op een matig vuur. Voeg het gehakt en 2 el water toe, roerbak gaar zonder te kleuren.

  3. Neem de pan van het vuur, voeg de olie, vissaus, suiker, pilipili, rijstpoeder en limoensap toe en roer goed door tot een gebonden saus.

  4. Pel de sjalotten en snipper fijn. Schep samen met de limoenzeste door het vleesmengsel. Proef en breng indien nodig zout, zoet en zuur in balans.

  5. Pluk de blaadjes munt, koriander en basilicum. Snij de koriandersteeltjes fijn en schep samen met de kruidenblaadjes door de gehaktsalade.