Lok Lak

Eieren , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in fijne plakjes.
-
Marinade: pel de teentjes look en snipper ze fijn. Voeg bij het vlees samen met de andere marinade-ingrediënten. Schep goed door elkaar en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
-
Meng intussen de ingrediënten voor de roerbaksaus en breng op smaak met zout.
-
Verwijder de steelaanzet van de piccantina en snipper het vruchtvlees fijn. Meng samen met de overige ingrediënten voor de limoenpepersaus en breng op smaak met zout.
-
Salade: pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snij de lente-ui en de komkommer in schuine plakjes. Snij de ijsbergsla in reepjes en de tomaatjes in kwartjes.
-
Kook de rijst gaar.
-
Verhit 2 el arachideolie in de wok en roerbak het vlees kort, haal uit de wok.
-
Giet de roerbaksaus in de wok en laat inkoken tot een stroperige saus. Schep het vlees door de saus en laat opwarmen.
-
Bak 4 spiegeleieren in olie.
-
Schik een bol rijst op het bord en schik het spiegelei erbovenop. Schep het vlees en de salade ernaast. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer met de limoenpepersaus.