Allergenen

Vis , Gluten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de boontjes schoon en kook ze 6 min in licht gezouten water. Giet af en verfris onder koud water.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de gele paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de komkommer in reepjes van ± dezelfde grootte.

  3. Gaar de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel koud.

  4. Snipper de koriander en de blaadjes munt fijn.

  5. Meng de sesamolie met de ketjap, honing en sap van ½ limoen.

  6. Meng de noedels met de boontjes, paprika, komkommer en groene kruiden. Roer de mengeling met sesamolie erdoor.

  7. Verwijder de steelaanzet van de rode chili en snij in fijne plakjes.

  8. Rooster het sesamzaad bruin in een pan zonder vetstof. Roer goed.

  9. Snipper de lente-uitjes in fijne ringen. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en de overige limoen in partjes.

  10. Meng de suikersiroop, sojasaus en rijstazijn.

  11. Verhit wat arachideolie in een pan. Bak de zalm aan beide zijden kort en krachtig aan. Haal uit de pan en hou even warm. Blus de pan met de sojamengeling en laat inkoken tot een stroperige saus. Smeer de zalm ermee in.

  12. Serveer de zalm op de noedelsalade. Leg wat avocado en limoenpartjes erbij. Werk af met de rode chili, lente-uitjes en sesamzaadjes.