Kung Pao met varken

Kung Pao met varken

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: snij de varkenslapjes in blokjes.

  2. Masseer alle ingrediënten van de marinade (1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl Boni Selection sesamolie, 1 kl suiker, ½ kl vierkruidenpoeder en 1 kl Boni Selection maïzena) in het varkensvlees en laat marineren tot gebruik.

  3. Pel de ui en snij in repen.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in fijne repen.

  5. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

  6. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode chilipepers en snij in halve ringen.

  7. Rooster de pepermengeling al roerend in een pan zonder vetstof tot deze beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens fijn met een vijzel.

  8. Saus: doe alle ingrediënten (1 kl suiker, 1 el rijstazijn, 1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl tomatenpuree, 50 ml gevogeltefond, 1 kl Boni Selection sambal oelek, 1 kl Boni Selection sweet chilisaus en 1 kl ketjap manis) voor de saus samen in een kom.

  9. Spoel de rijst tot het water helder is.

  10. Breng de rijst onder deksel aan de kook met 360 ml water. Zet het vuur zacht en laat 10 à 12 min rustig koken. Het water zal volledig in de rijst trekken.

  11. Verhit arachideolie in een wok en bak de ui al roerend glazig.

  12. Voeg de paprika toe en laat even meebakken.

  13. Haal de groenten uit de wok en verhit wat extra arachideolie.

  14. Roerbak het gemarineerde varkensvlees 5-tal min krokant in de wok en voeg daarna de gewokte groenten, look, chilipepers en pepermengeling toe.

  15. Laat 2 min bakken en blus met de saus. Laat deze inkoken tot ze stroperig is. Bak de cashewnoten ook nog even mee.

  16. Serveer met de gekookte rijst en werk af met enkele blaadjes koriander.