Kung Pao met varken
                    
                    
                Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Marinade: snij de varkenslapjes in blokjes.
 - 
                    
                    
Masseer alle ingrediënten van de marinade (1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl Boni Selection sesamolie, 1 kl suiker, ½ kl vierkruidenpoeder en 1 kl Boni Selection maïzena) in het varkensvlees en laat marineren tot gebruik.
 - 
                    
                    
Pel de ui en snij in repen.
 - 
                    
                    
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in fijne repen.
 - 
                    
                    
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
 - 
                    
                    
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode chilipepers en snij in halve ringen.
 - 
                    
                    
Rooster de pepermengeling al roerend in een pan zonder vetstof tot deze beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens fijn met een vijzel.
 - 
                    
                    
Saus: doe alle ingrediënten (1 kl suiker, 1 el rijstazijn, 1 el Boni Selection sojasaus, 1 kl tomatenpuree, 50 ml gevogeltefond, 1 kl Boni Selection sambal oelek, 1 kl Boni Selection sweet chilisaus en 1 kl ketjap manis) voor de saus samen in een kom.
 - 
                    
                    
Spoel de rijst tot het water helder is.
 - 
                    
                    
Breng de rijst onder deksel aan de kook met 360 ml water. Zet het vuur zacht en laat 10 à 12 min rustig koken. Het water zal volledig in de rijst trekken.
 - 
                    
                    
Verhit arachideolie in een wok en bak de ui al roerend glazig.
 - 
                    
                    
Voeg de paprika toe en laat even meebakken.
 - 
                    
                    
Haal de groenten uit de wok en verhit wat extra arachideolie.
 - 
                    
                    
Roerbak het gemarineerde varkensvlees 5-tal min krokant in de wok en voeg daarna de gewokte groenten, look, chilipepers en pepermengeling toe.
 - 
                    
                    
Laat 2 min bakken en blus met de saus. Laat deze inkoken tot ze stroperig is. Bak de cashewnoten ook nog even mee.
 - 
                    
                    
Serveer met de gekookte rijst en werk af met enkele blaadjes koriander.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders