Tom Yam kung: pikantzure garnalensoep PT30M 4 porties 2 zeste van limoenen 4 stengels citroengras 10 Thaise chilipepertjes 6 el vissaus 3 bosjes verse koriander 200 g champignonmix 6 el limoensap 30 rauwe scampi’s 2 l kippenbouillon 10 plakjes verse gember

Tom Yam kung: pikantzure garnalensoep

676c6c56b696e3f00f036d6f005fd430b395bef102ddb44b9b130202640f17bb.jpg

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Plet de pepertjes met de zijkant van een chefmes.

  2. Plet de stengels citroengras en snij elke stengel in 3 schuine stukken.

  3. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  4. Borstel de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in plakken.

  5. Snij de koriander met de steeltjes in 2 cm lange stukjes.

  6. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg citroengras, pepertjes, gember en zeste van limoen toe. Laat een paar min doorkoken.

  7. Voeg paddenstoelen en scampi’s toe en laat de scampi’s roze kleuren. Breng op smaak met vissaus en limoensap.

  8. Bestrooi met koriander en serveer.