Opgerolde zalm met fijne kruidenkaas, gekonfijte citroen, dille- en citroenolie

Opgerolde zalm met fijne kruidenkaas, gekonfijte citroen, dille- en citroenolie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gekonfijte citroen: meng het zout met de suiker. Maak 2 inkepingen overlangs de citroenen en vul ze op met de zout-suikermengeling. Neem een weckbokaal en doe de citroenen erin. Bedek met het resterende zout-suikermengsel en sluit de pot goed af. Laat 5 dagen op kamertemperatuur rusten en plaats daarna in de koelkast. De gekonfijte citroenen kunnen vervolgens maandenlang bewaard worden in de koelkast.

  2. Leg een laag plasticfolie op het werkblad. Schik de plakjes zalm mooi in een vierkant op de folie.

  3. Bestrijk de zalm met een laag Boursin met fijne kruiden. Kruid met peper.

  4. Rol de zalm stevig op in een worst met de folie. Hef de plasticfolie omhoog zodat de zalm intern oprolt.

  5. Leg de rol met zalm minimum 1 à 2 uur in de diepvries.

  6. Neem de rol uit de vriezer en haal de folie weg. Snij de zalm in plakjes van ongeveer 3 cm. Schik op een bordje of een lepel.

  7. Snij de citroen in kleine stukjes.

  8. Versier elk rolletje met een klein stukje gekonfijte citroen en een takje dille.

  9. Werk het hapje verder af met een beetje zure room en olijfolie.