Pinzimonio

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 komkommer
  • 300 g jonge doperwten
  • 1 kleine venkel
  • 200 g groene asperges
  • 150 g troskerstomaatjes
  • bosje lente-uitjes
  • sap van ½ citroen
  • extra virgine olijfolie
  • 1 kop fijn zeezout
  • 1 eetlepel fijngesneden tijmnaaldjes, oregano, basilicum, rozemarijn en salie
  • 1 teentje look
  • 2 laurierblaadjes
Recept

1. Kruidenzout: schep de verse kruiden door het zout in een glazen pot met schroefdeksel. Pel het teentje look. Steek de laurierblaadjes en het teentje look op een houten prikker en duw in
het zoutmengsel. Sluit de bokaal af.
2. Laat 1 week op kamertemperatuur rusten. Schud de pot elke dag. Verwijder na een week de houten prikker met look en laurier. Bewaar het zout in de koelkast.
3. Was de radijsjes en de lente-ui. Snij het loof bij.
4. Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met behulp van een koffielepel. Snij in staafjes.
5. Snij de stelen van de venkel en verwijder de harde delen van de venkel. Snij in dunne partjes (hou de kern intact, anders vallen ze uit elkaar). Wrijf in met citroensap om verkleuren te voorkomen.
6. Blancheer de asperges beetgaar en snij in stukken.
7. Schik alle groenten op een schotel.
8. Geef een glaasje olijfolie en een kommetje kruidenzout per persoon. Serveer met versgebakken ciabatta.

< naar recepten