Eieren en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitdampen.
-
Pureer de aardappelen met een stamper en laat afkoelen.
-
Schep de geraspte wortel door de puree en voeg het losgeklopt ei met 1 eetlepel sesamzaad toe. Kruid met nootmuskaat en kaneel. Kneed er paneermeel door tot je een homogeen deeg bekomt.
-
Vorm balletjes van het deeg en rol ze door de sesamzaadjes. Bak ze goudbruin in de frituur op 180°C.
-
Snij de vanillestokken in de lengte doormidden. Snij ze in stukjes en prik een steeltje in elk wortelballetje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven