Pure smaken pasta met Rivolo tomaten

ea106d19e5025f232c9a6de4a68e144b0f0ba146e5bdb40adaa747f3b3df66e6.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Haal uit de pan en laat uitlekken op een beetje keukenpapier.

  2. Trek de blaadjes basilicum van de steeltjes. Scheur de grotere exemplaren in stukjes.

  3. Snij de tomaten doormidden, de plakjes pancetta in reepjes en de mozzarella in stukjes. Pel de uien en teentjes look. Snipper beide fijn.

  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet de pasta af.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit hierin de ui- en looksnippers zonder ze te laten kleuren. Voeg de pancetta toe en roerbak. Schep de tomaatjes erdoor; zorg ervoor dat ze niet plat worden.

  6. Schep de pasta door het mengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Schep, net voor het opdienen, de rucola, mozzarellastukjes en basilicumblaadjes erdoor.

  8. Bestrooi met pijnboompitten en werk af met parmezaanschilfers.