Ragù alla bolognese PT2H 4 porties 200 g Parmezaanse kaas Boni olijfolie 2 stengels selder 4 dl tomatenpassata 500 g verse tagliatelle 50 g tomatenpuree laurierblaadje 500 g gemengd gehakt (rundvarken) 2 uien 1 wortel 5 dl rode wijn

Ragù alla bolognese

3f182817506c4fe2a85014be8be596b50b48c42b4101a9e9e84c2f6683934885.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Pel de uien en snipper fijn. Reinig de selderstengels en snij in fijne stukjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pot met dikke bodem. Voeg de uisnippers, wortel- en selderstukjes toe en laat gedurende 5 à 6 minuten fruiten.

  3. Voeg het gehakt toe en roer los. Bak het gehakt aan alle klanten rul.

  4. Giet de wijn erbij en laat een paar minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.

  5. Roer tomatenpassata en -concentraat erdoor. Voeg de laurierblaadjes toe.

  6. Laat het geheel gedurende 2 uur op een zacht vuur pruttelen.

  7. Kook net voor de saus klaar is de tagliatelle al dente. Kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking.

  8. Giet de pasta af en meng de saus onder de pasta. Laat nog 1 minuut doorwarmen. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel de tagliatelle met ragù over de borden.

  10. Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer onmiddellijk.