Roodbaars met Provençaalse rijst en chorizo

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 Spar roodbaarsfilets
  • 180 g langkorrelrijst
  • 360 ml water
  • 100 g Spar chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 g Spar champignons
  • 1 plantje basilicum
  • 70 g Boni Selection tomatenpuree
  • 800 g Boni Selection tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 laurierblad
  • cayennepeper
  • arachideolie
Recept
  1. Pel de ui en look en snipper beide fijn.
  2. Snij de chorizo in schijven van 1 cm dikte.
  3. Snij de courgette in kleine dobbelstenen. Schil de wortel en snij in blokjes. Snij de champignons in 4.
  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika en snij in blokjes.
  5. Snipper de basilicum fijn.
  6. Verhit een bodempje arachideolie in een kookpot.
  7. Bak de ui, look en rijst glazig. Laat de chorizo enkele minuten meebakken.
  8. Voeg de Provençaalse kruiden en tomatenpuree toe en roer goed om.
  9. Laat tot slot de champignons, courgette, paprika en wortel al roerend 1 min meebakken. Blus met het water en de tomatenblokjes. Voeg een laurierblad en bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  10. Laat onder deksel op een zacht vuur koken volgens de bereidingstijd op de verpakking van de rijst.
  11. Roer de basilicum eronder en kruid met cayennepeper en zout.
  12. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan.
  13. Bak de vis 5 min krokant aan 1 zijde in de pan. Draai voorzichtig om en laat nog 2 min verder bakken. Kruid beide kanten met zwarte peper en zout.
  14. Serveer de rijst met de gebakken vis en werk af met een blaadje basilicum.
< naar recepten