Salpicao de frango

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 250 g kipfilet
  • 100 g gekookte hamreepjes
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 200 g maïskorrels
  • 2 wortelen
  • 1 kleine rode ui
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 60 g gemengde rozijnen
  • 3 eetlepels Spar mayonaise met ei
  • 1 bosje bieslook
  • ½ bosje peterselie
  • 1 appel
  • 1 verpakking sticks naturel (krokante chips frietjes)
Recept

1. Blancheer de erwtjes in licht gezouten kokend water.
2. Pocheer de kipfilet gaar in kokend water. Kruid met peper en zout.
3. Laat de kipfilet afkoelen. Trek het vlees met je handen in draadjes.
4. Pel de ui en snipper fijn. Snij de appel in kleine blokjes. Schil de wortelen en rasp ze.
5. Snij de olijven in fijne ringetjes. Hak de verse kruiden fijn.
6. Doe kipfilet, hamreepjes, olijven, wortel, ui, appel, maïs, erwtjes, rozijnen en verse kruiden in een kom. Meng alles flink door elkaar. Schep de mayonaise erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
7. Schep de krokante frietjes er vlak voor het serveren door.

< naar recepten