Allergenen

Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de rijst 45 min weken in 500 ml water / 125 g. Laat uitlekken.

  2. Verhit de boter en zonnebloemolie in een pot. Bak de cashewnoten goudbruin en haal ze uit de pan. Voeg de rijst toe en roer goed door de boter.

  3. Blus met de melk. Zet op een zacht vuur en laat 20 min rustig sudderen onder deksel.

  4. Voeg de cashewnoten, suiker, kardemom en saffraan toe. Roer goed en laat afkoelen.

  5. Schil de mango’s en verwijder de pit.

  6. Pureer 3/4 mango tot puree. Snij de rest in blokjes van 2 x 2 cm.

  7. Hak de pistachenoten fijn.

  8. Roer de mangopuree door de rijst.

  9. Verdeel over dessertglazen. Werk af met mangoblokjes, pistachenoten en een blaadje munt.