Mango kheer
Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de rijst 45 min weken in 500 ml water / 125 g. Laat uitlekken.
-
Verhit de boter en zonnebloemolie in een pot. Bak de cashewnoten goudbruin en haal ze uit de pan. Voeg de rijst toe en roer goed door de boter.
-
Blus met de melk. Zet op een zacht vuur en laat 20 min rustig sudderen onder deksel.
-
Voeg de cashewnoten, suiker, kardemom en saffraan toe. Roer goed en laat afkoelen.
-
Schil de mango’s en verwijder de pit.
-
Pureer 3/4 mango tot puree. Snij de rest in blokjes van 2 x 2 cm.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Roer de mangopuree door de rijst.
-
Verdeel over dessertglazen. Werk af met mangoblokjes, pistachenoten en een blaadje munt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders