Druif

Druif

Gegist druivensap valt erg in de smaak. Maar ook uit het vuistje zijn druiven heerlijk om van te snoepen. Haal een tros in huis en geniet met volle teugen van de zoete smaak!

  • Druiven zijn het hele jaar door verkrijgbaar. 
  • Van half september tot eind november vind je in Spar een soort met extra zoete aroma’s: de Italiadruif. Deze soort is, je raadt het al, afkomstig uit Italië, meer bepaald uit Puglia.
  • Er zijn blauwe, witte en rode druiven, met of zonder pit. 
  • Bij aankoop moeten druiven er stevig uitzien en ook zo aanvoelen. Bruine plekjes zijn uit den boze en de steeltjes mogen niet uitgedroogd zijn.
Smaak.png

Smaak van druiven

De smaak van druiven is erg aromatisch en varieert per soort en kleur. In het algemeen hebben ze een karakteristieke smaak die loopt van suikerzoet tot zoetzuur.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van druiven

Druiven bevatten heel wat vezels en antioxidanten. Daarbovenop zijn ze rijk aan calcium, ijzer en magnesium. Het zijn energiebommetjes vol goede suikers.

Bewaren.png

Druiven bewaren

Je kan druiven enkele dagen bewaren in of uit de koelkast. Laat ze ademen, steek ze dus zeker niet in een verstikkende plastic zak. Je kan druiven ook in de diepvries bewaren om ze later in warme gerechten te verwerken.

Weetjes.png

Weetjes over druiven

Blauwe druiven zijn iets voedzamer dan hun witte variant. Ze bevatten meer vezels en antioxidanten en minder calorieën en vet.

Druiven klaarmaken

Als je druiven koud eet, volstaat het om de tros even te spoelen en de takjes te verwijderen. Zo kan je ze uit de hand eten of verwerken in een slaatje bijvoorbeeld.

Druiven snijden & schoonmaken

  1. Spoel de druiven.
  2. Verwijder de takjes en de pitten – als je geen pitloze exemplaren hebt gekocht.
Druiven klaarmaken