Tajine met kefta

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 250 g rundgehakt
  • 250 g lamsgehakt
  • 1 Spar ei
  • ½ kl ras el hanout (kefta)
  • ½ kl gemalen komijn (kefta)
  • ½ kl paprikapoeder (kefta)
  • ½ kl gemberpoeder (kefta)
  • mespunt kurkuma (kefta)
  • 1 sjalotje
  • 1 bosje koriander (kefta)
  • 1 bosje platte peterselie (kefta)
  • Boni Selection olijfolie
  • 8 middelgrote nieuwe aardappelen
  • 2 kleine rode paprika’s
  • 2 kleine gele paprika’s
  • 1 kaneelstokje
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 kleine tomaten
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl komijn
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl ras el hanout
  • 1 bosje peterselie
  • g koriander
Recept

1. Kefta: pel de sjalot en snipper fijn. Meng het vlees met het ei, de sjalotsnippers en specerijen. Kruid met peper en zout. Hak de koriander en peterselie fijn en schep door het mengsel.
2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes.
3. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij de paprika’s in grove blokken.
4. Pel en snipper de ui, plet de teentjes look.
5. Snij de tomaten in stukjes en hak de koriander en peterselie grof.
6. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en stoof op een zacht vuur de uisnippers glazig, voeg de aardappelblokjes en specerijen toe en roerbak tot de geuren vrijkomen.
7. Voeg de look, peterselie en koriander toe en overgiet met een glas water. Dek de tajine af en laat 10 min stoven.
8. Voeg de tomaten- en paprikastukjes toe, dek af en laat verder stoven.
9. Rol balletjes van het vleesmengsel en bak ze rondom bruin in een scheut olijfolie.
10. Voeg de kefta toe, als de aardappelen bijna gaar zijn. Dek af en laat nog 5 min verder garen.
11. Serveer warm met brood.

< naar recepten