Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Klop de eidooiers met de suiker op tot een homogene massa (= ruban).
-
Kook de room met de melk en de opengesneden vanillestokjes op. Giet door een puntzeef bij het eimengsel.
-
Zet opnieuw op het vuur en laat de ruban opwarmen tot 65°C. Blijf continu roeren met een houten lepel. Laat zeker niet koken.
-
Check of de crème anglaise goed is door met je vinger een streep te trekken op de achterkant van de houten lepel. Als deze lijn niet meer uitloopt, is de crème goed.
-
Giet de crème in een koude kom en laat afkoelen.
-
Giet de crème in de ijsmachine.
-
Laat gedurende ± 30 tot 40 minuten draaien tot je een vaste ijsmassa bekomt.
-
Schep over in een pot en zet in de diepvries tot gebruik.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven