Minipavlova’s met vanilleroom en rode vruchten

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eiwitten samen met 1 eetlepel suiker stijf met een mixer. Blijf langzaam verder kloppen terwijl je de rest van de suiker beetje bij beetje toevoegt tot het mengsel dik en glanzend is en meringue wordt.

  2. Voeg de maïzena en witte wijnazijn toe en spatel er voorzichtig onder.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier of bakmatje. Spuit hoopjes meringue op het bakpapier. Herhaal dit tot alle meringue is verdeeld. Zorg ervoor dat er voldoende plaats is tussen de meringues.

  5. Maak met de bolle kant van de lepel in elk hoopje een kuiltje. Zo lijken ze op vogelnestjes.

  6. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 120°C. Bak de pavlova’s gedurende 25 tot 35 minuten. De pavlova’s mogen niet te donker kleuren.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snij ondertussen de vanillestok in 2 en schraap de zaadjes eruit. Klop de room met de vanillezaadjes dik vloeibaar op.

  9. Verdeel de vanilleroom in de kuiltjes van de pavlova’s. Decoreer met het rode fruit en een takje munt.

  10. Bestuif de pavlova’s met poedersuiker.