‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette

Kooktips
Niet zoveel tijd? Kruid de kip dan net voor het bakken met currypoeder.
Selder , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Ingrediënten: 600.0 g kipfilet 2.0 el Boni Selection yoghurt currypoeder
Meng de kipfilet met yoghurt, honing en currypoeder. Laat een nachtje trekken in de koelkast, zo zal de kip veel zachter zijn.
-
Dep de kip ’s anderendaags goed droog alvorens te bakken.
-
Dressing
Ingrediënten: 1.0 el Boni graantjesmosterd 3.0 el Boni Selection yoghurt 1.0 el Boni honing
Meng yoghurt met de graantjesmosterd en honing.
-
Ingrediënten: 300.0 g risottorijst
Spoel de risottorijst onder koud stromend water.
-
Ingrediënten: 2.0 sjalotten
Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
Ingrediënten: 0.25 knolselder
Snij de knolselder in kleine stukjes.
-
Ingrediënten: 250.0 g kastanjechampignons
Borstel de grotchampignons proper en snij in kleine stukjes.
-
Stoof de sjalot aan in hete boter. Voeg de versneden champignons toe en laat bruin bakken. Voeg de knolselderstukjes toe.
-
Voeg de rijst toe en laat glazig worden.
-
Ingrediënten: 1.0 dl witte wijn
Giet de witte wijn erbij en laat de rijst alle wijn opnemen.
-
Ingrediënten: 750.0 g kippenbouillon
Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij. Wacht telkens tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Roer regelmatig en proef of de rijst gaar is.
-
Ingrediënten: 50.0 g Parmezaanse kaas in blok
Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto.
-
Bak de kip krokant in hete olie.
-
Ingrediënten: ijsbergsla's blaadjes rucolasla handen vol Spar walnoten
Serveer de risotto met wat ijsbergsla en rucola. Werk af met de graantjesmosterddressing en gebroken walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven