‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette

‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette

Kooktips

Niet zoveel tijd? Kruid de kip dan net voor het bakken met currypoeder.

Allergenen

Selder , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Meng de kipfilet met yoghurt, honing en currypoeder. Laat een nachtje trekken in de koelkast, zo zal de kip veel zachter zijn.

  2. Dep de kip ’s anderendaags goed droog alvorens te bakken.

  3. Dressing

    Meng yoghurt met de graantjesmosterd en honing.

  4. Spoel de risottorijst onder koud stromend water.

  5. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  6. Snij de knolselder in kleine stukjes.

  7. Borstel de grotchampignons proper en snij in kleine stukjes.

  8. Stoof de sjalot aan in hete boter. Voeg de versneden champignons toe en laat bruin bakken. Voeg de knolselderstukjes toe.

  9. Voeg de rijst toe en laat glazig worden.

  10. Giet de witte wijn erbij en laat de rijst alle wijn opnemen.

  11. Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij. Wacht telkens tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.

  12. Roer regelmatig en proef of de rijst gaar is.

  13. Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto.

  14. Bak de kip krokant in hete olie.

  15. Serveer de risotto met wat ijsbergsla en rucola. Werk af met de graantjesmosterddressing en gebroken walnoten.