Albondigas en salsa de almendra

Albondigas en salsa de almendra

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week het broodkruim en knijp er het vocht dan uit. Pel de ui en lookteentjes en snipper beide fijn. Meng het broodkruim door het gehakt samen met de ui, 2 teentjes look, peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat en het losgeklopte ei. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Kneed goed door elkaar en laat 1 uur rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  2. Vorm, met natte handen, kleine balletjes van het vlees. Bestuif met bloem. Bak ze aan alle zijden goudbruin in olijfolie. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.

  3. Salsa: verhit de olijfolie (2 eetlepels) in een pan op een matig vuur. Fruit de uisnippers hierin. Overgiet met wijn en bouillon. Laat 5 minuten sudderen op een laag vuur.

  4. Doe de overige ingrediënten in de vijzel en stamp tot een pasta.

  5. Voeg de balletjes bij de salsa. Schep de amandelpasta door de saus en laat nog even sudderen.

  6. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Serveer warm in een schaal met prikkertjes.