Albóndigas

6Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g gemengd gehakt
  • ½ ui
  • 2 teentjes look
  • 1 Spar ei
  • 200 g oude kaas in blok
  • ½ kg tomaten
  • snuifje kaneel
  • 1 à 2 chilipepertjes
  • platte peterselie
Recept

1. Pel de ui en teentjes look. Hak de ui fijn en snipper de teentjes look fijn. Fruit de helft van de gehakte ui met de helft van de fijngesnipperde look.
2. Neem een kom en meng het gehakt samen met de gefruite look en ui.
3. Snij de kaas in kleine blokjes.
4. Vorm balletjes naar wens. Steek in elke bal een blokje kaas.
5. Bak de gehaktballen in een pan tot ze een mooi kleurtje hebben.
6. Snij de chilipepertjes in 2 en verwijder de zaadlijsten. Fruit de chilipepertjes, de resterende ui en look in een pan met een weinig olijfolie. Voeg de tomaten met een beetje water hierbij. Laat gedurende 10 minuten inkoken. Voeg kaneel en zout toe.
7. Zeef de saus.
8. Voeg de gehaktballen toe aan de gezeefde saus en laat verder inkoken gedurende 20 à 25 minuten.
9. Serveer als de gehaktballen zacht zijn en werk af met platte peterselie.

< naar recepten