Ananastarte tatin

Ananastarte tatin

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de ananas en snij in 8 schijven. Haal het harde midden eruit met een uitsteekvormpje.

  2. Smelt de suiker in een pan en laat karamelliseren. Roer niet in de suiker, maar let op dat de suiker niet aanbrandt. Voeg de boter en het zout toe en laat smelten in de karamel.

  3. Verdeel dit mengsel over de verschillende pannetjes en laat afkoelen.

  4. Verdeel de ananasschijven over de pannetjes en steek in elk gaatje in het midden een steranijs.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Rol het kruimeldeeg uit en steek met een uitsteekvorm rondjes uit die iets groter zijn dan de pannetjes. Leg het deeg over de ananas en vouw het errond.

  7. Bestrijk met wat melk en strooi er wat suiker over.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en bak 15 à 20 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is.

  9. Haal uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen. Draai het pannetje om, let op dat je je niet verbrandt aan de hete karamel.