Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 2 grote en 2 kleine driehoeken (vlagjes) uit een tortillavel.

  2. Leg de vlagjes op een bakplaat met bakpapier.

  3. Bak krokant op 180°C, ± 5 min.

  4. Snij de avocado in de lengte in 2 en verwijder de pit.

  5. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Hou de schil apart.

  6. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en besprenkel met citroensap.

  7. Meng de tonijn, 1 el olie van de tonijn en 1 el mayonaise onder het vruchtvlees van de avocado. Kruid met peper en zout.

  8. Vul de schil van de avocado op met het vruchtvlees.

  9. Snij de tomaten in partjes en verdeel over de avocado’s.

  10. Steek in het midden van elke opgevulde avocado een broodstengel en aan beide kanten van de broodstengel een gebakken tortillavlagje.