Banaan-kokosijs

Banaan-kokosijs

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de bananen en snij in kleine stukjes.

  2. Mix de bananen met de kokos- en volle melk tot een egale massa. Giet in een pan.

  3. Zet op het vuur en breng op een middelmatig vuur aan de kook.

  4. Klop ondertussen de eidooiers op met de suiker tot een lichtgele en luchtige ruban.

  5. Giet het gekookte bananenmengsel al roerend bij het eimengsel.

  6. Spoel de kom van het bananenmengsel uit en giet alles terug in de propere kom.

  7. Laat gedurende 5 minuten koken en roer voortdurend met een houten lepel tot het mengsel licht bindt en aan de achterkant van de lepel blijft hangen. Je kan dit testen door met een vinger een streep in het mengsel te trekken. Als deze streep niet onmiddellijk dichtloopt, is de binding perfect.

  8. Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen in een grotere kom met ijsblokjes of in de koelkast.

  9. Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en draai af gedurende 30 à 35 minuten tot je ijs bekomt.

  10. Schep bolletjes ijs en werk af met bananenchips.

  11. Tip: als je geen ijsmachine hebt, kan je het mengsel ook in een platte kom gieten en in de diepvries zetten. Klop het elk halfuur even op tot het bevroren is. Dit duurt 4 à 5 uur.